Termeni și condiții

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului cochete.ro(www.cochete.ro).

Site-ul cochete.ro(www.cochete.ro) este operat de societatea BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL, cu sediul in Calea Drăgășani, Nr. 4 , Bl. 45, Sc. C, Et. 3, ap 19, Pitești, Argeș, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J03/2801/2019, cu numar unic de inregistrare: RO41962070. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului cochete.ro (www.cochete.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare „Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Administratorul cochete.ro (www.cochete.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

1. Definiții

1.1 Utilizator – orice persoană care vizitează/accesează site-ul cochete.ro.

1.2 Consumator – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.

1.3 Produse și Servicii – orice produs sau serviciu menționat în Comandă, care urmează a fi furnizat de către Vânzător, Clientului.

1.4 Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Client prin care Clientul îşi exprimă intenția de a achiziționa anumite Produse și/sau Servicii și să achite contravaloarea acestora.

1.5 Vânzător – societatea BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL., având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare: 41962070, sediul in Calea Drăgășani, Nr. 4 , Bl. 45, Sc. C, Et. 3, ap 19, Pitești, Argeș, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J03/2801/2019 .

1.6 Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător, prin care Vânzătorul este de acord să vândă şi să livreze Produsele şi/sau Serviciile, iar Clientul este de acord să achiziţioneze, să primească şi să achite contravaloarea acestor Produse şi Servicii.

1.7 Curier – orice persoană de drept public sau privat care prestează servicii de curierat rapid

2. Drepturile de proprietate Intelectuală

2.1 Conţinutul site-ului cochete.ro: imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate, reprezintă integral proprietatea BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL. şi a furnizorilor săi şi este apărat de Legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL. a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. cochete.ro şi logo-ul cochete.ro sunt mărci înregistrate ale BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL.

2.2 BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL. poate oferi Utilizatorului/Clientului la solicitarea expresă a acestuia, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o formă descrisă, un anumit conţinut al site-ului. Acest acord se aplică strict pentru conţinutul/conţinuturile definite, pe o perioadă stabilită în acord şi doar pentru persoana/persoanele cărora li s-a permis utilizarea acestor conţinuturi, fără a putea utiliza alte conţinuturi ale site-ului cochete.ro.

2.3 Utilizarea pe cochete.ro a oricărui nume de marcă înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă. cochete.ro nu îşi asumă responsabilitatea şi nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conţinutului site-ului

3. Exonerarea de răspundere

3.1 BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL. nu garantează că site-ul, serverele pe care este găzduit, sau e-mailurile trimise de la cochete.ro sunt fără viruşi sau alte componente informatice cu caracter potenţial dăunător, că nu conţine erori, omisiuni, defecţiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alţi factori similari. Utilizatorul foloseşte site-ul pe riscul propriu, cochete.ro fiind liber de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizării informaţiilor de pe site. BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL. nu este răspunzătoare de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

3.2 BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL nu îşi asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul cochete.ro, acestea fiind puse la dispoziţia BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL. de către furnizori.

3.3 Informaţiile incluse pe cochete.ro au caracter informativ şi sunt puse la dispoziţie cu bună credinţă, din surse pe care Vânzătorul le consideră de încredere. În cazul în care vreunul dintre articolele publicate sau orice altă informaţie intră sub incidenţa Legii privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aducă acest fapt la cunoştinţă Vânzătorului la adresa office@cochete.ro, pentru a putea fi luate măsurile legale necesare.

3.4 Părerile exprimate în cuprinsul materialelor care sunt publicate în secţiunile blog literar, comunitate culturală şi recenzii sunt asumate în întregime de autorii respectivelor materiale şi nu implică responsabilitea solidară a cochete.ro.

3.5 cochete.ro îşi rezervă dreptul de a anula Comenzile pentru Produse şi Servicii care sunt afişate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezintă preţuri evident eronate/derizorii pentru produse (preţuri pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumpărător cu un nivel mediu de pregătire).

3.6 cochete.ro, în calitate de organizator al campaniilor promoţionale, nu îşi asumă răspunderea pentru pierderile sau deteriorările voucherului campaniei, nu este responsabilă pentru voucherele falsificate sau deteriorate şi îşi rezervă dreptul de a anula voucherul utilizat la achiziţie ori de a scădea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, în cazul returnării conform legii, a unui produs participant în campania respectivă.

3.7 Orice link-uri către alte site-uri sunt oferite numai în scopul unei accesibilităţi sporite a informaţiilor, iar cochete.ro nu îşi asumă nici o responsabilitate sau răspundere pentru conţinutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

4. Limitarea accesului la site-ul cochete.ro

4.1 Utilizatorii site-ului cochete.ro pot face comentarii şi orice alte comunicări, pot să transmită sugestii, întrebări sau informaţii, dacă limbajul acestora este civilizat, iar conţinutul comunicărilor nu este ilegal, obscen, ameninţător, defăimător, nu tulbură în nici un fel viaţa privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conţine viruşi, nu serveşte unor campanii de promovare care nu au legătură cu cochete.ro, nu sunt e-mailuri în masă ori orice altă formă de spam.

4.2 Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice ori în numele oricărei alte entităţi vor fi raportate organelor abilitate. cochete.ro nu îşi asumă responsabilitatea şi nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicări.

4.3 În cazul trimiterii sau afişării unor materiale/documente care implică texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se consideră că respectivul Utilizator garantează originalitatea lor şi acordă cochete.ro şi afiliaţilor/asociaţilor săi dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil şi retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum şi dreptul de a distribui, de a prezenta aceste conţinuturi oriunde în lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conţinutului pe care îl afişează sau îl transmite pe site, prin orice modalitate, astfel încât, prin folosirea acestui conţinut, să nu cauzeze prejudicii niciunei terţe entităţi fizice sau juridice.

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal şi Politica de confidenţialitate

5.1 Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele şi prenumele, telefon, adresa (domiciliu/reşedinţa), e-mail, obişnuinţe/preferinţe/comportament, imagine, voce, date de geolocalizare/date de trafic.

5.2 cochete.ro prelucrează informaţii cu caracter personal pe servere din multe ţări de pe glob. Informaţiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi prelucrate pe un server situat în afara ţării dumneavoastră de reşedinţă.

5.3 Folosim informațiile culese din cookie-uri și din alte tehnologii, cum ar fi etichetele pixel, pentru a îmbunătăți experiența de utilizare și calitatea serviciilor. Produsele pe care le folosim în acest scop pentru serviciile noastre sunt de exemplu Google Analytics şi Facebook Pixel, sau alte servicii de analiză a comportamentului de navigare pe website-ul nostru. Când vă afișăm anunțuri personalizate, nu asociem niciun identificator din cookie-uri sau din tehnologii similare cu categorii cu caracter sensibil, cum ar fi cele bazate pe rasă, pe religie, pe orientarea sexuală sau pe starea de sănătate.

5.4 Când contactați cochete.ro, păstrăm o înregistrare a comunicării dumneavoastră pentru a ajuta la rezolvarea oricăror probleme pe care le-ați putea întâmpina. Putem să utilizăm adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă informa despre serviciile noastre, cum ar fi anunțuri despre modificările sau îmbunătățirile viitoare.

5.5 Folosim informațiile pe care le culegem din toate serviciile noastre pentru a oferi, a administra, a proteja și a îmbunătăți serviciile, pentru a dezvolta altele noi și pentru a proteja compania și utilizatorii. De asemenea, folosim aceste informații pentru a vă oferi conținut personalizat, cum ar fi rezultate ale căutării și anunțuri mai relevante.

5.6 Prin crearea contului şi, implicit completarea datelor în formularul de creare cont, clientul declară că acceptă expres şi neechivoc că toate aceste date personale să fie colectate şi prelucrate nelimitat teritorial şi/sau temporar de către Vânzător, persoanele afiliate şi partenerii contractuali ai acestora şi să poată fi transferate de către Vânzători acestora sau altor entitatati din ţară sau străinătate în scopul derulării de către Vânzător, persoanele afiliate şi partenerii contractuali ai acestora de activităţi cum ar fi, dar fără a se limita la activităţi comerciale, de promovare a produselor şi serviciilor, de marketing (inclusiv campanii promoţionale organizate de către Vânzător şi/sau de alţi parteneri contractuali), de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piaţă, de statistică, de urmărire şi monitorizare a vânzărilor şi comportamentul consumatorului.

5.7 Atunci când un Utilizator îşi creează un cont pe cochete.ro, va primi comunicări comerciale din partea cochete.ro doar în masura în care şi-a dat consimţământul expres, selectând opţiunea corespunzătoare.

5.8 Datele colectate cu privire la newslettere şi alerte sunt confidenţiale, cochete.ro va putea selecta Utilizatorii cărora le va trimite newslettere şi alerte.

5.9 Scopul colectării datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiară, reclamă, marketing, publicitate, statistică, servicii de comunicaţii electronice, informarea Clienţilor privind situaţia contului lor de pe cochete.ro, informarea Clienţilor privind evoluţia şi starea Comenzilor.

5.10 Completarea de către Utilizatori a formularelor pe site echivalează cu acceptarea necondiţionată că aceste date să fie incluse în baza de date a cochete.ro şi cu utilizarea şi prelucrarea de către cochete.ro, afiliaţii şi colaboratorii acestora pentru desfăşurarea activităţilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitându-se la furnizori de servicii de servicii de marketing, curierat, servicii de plată / bancare.

5.11 Scopul nostru este să furnizăm serviciile într-un mod în care informaţiile sunt protejate împotriva distrugerii accidentale sau rău intenţionate. De aceea, după ce ştergeţi informaţii din cadrul serviciilor, este posibil să nu ştergem imediat copiile reziduale de pe serverele noastre active şi să nu eliminăm informaţiile din sistemele noastre de rezervă.

5.12 Ori de câte ori folosiți serviciile, scopul nostru este de a vă oferi acces la informațiile dumneavoastră personale. Dacă informațiile respective sunt greșite, ne străduim să vă oferim modalități de a le actualiza rapid sau de a le șterge, exceptând cazurile în care trebuie să păstrăm informațiile în scopuri legitime de afaceri sau juridice. Drept urmare clientul este de acord că nu pot fi șterse sau distruse datele cu caracter personal din documente precum avize de însoțire a mărfii, facturi, extrase de cont și alte documente care ar duce buna desfășurare a activității legale a BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL fie că acestea sunt stocate pe suport electronic sau fizic, decât după perioada minimă legală prevăzută de lege pentru păstrarea acestor documente.

5.13 Refuzul furnizării acestor date determină imposibilitatea onorării Comenzilor.

5.14 În cazul în care Clientul îşi modifică prin utilizarea formularelor de pe site datele personale şi există Comenzi în derulare, Comenzile îşi păstrează datele de la momentul plasării Comenzii iar livrarea produselor se va face luându-se în considerare datele din momentul plasării comenzii. Schimbarea datelor se poate face doar dacă suntem anunțați telefonic sau prin email înainte de expedierea comenzii.

5.15 cochete.ro nu solicită Utilizatorilor săi prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informaţii confidenţiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. În cazul în care Utilizatorul le divulgă unor terţi, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru acţiunile sale. Astfel, în cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate face răspunzător pe cochete.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

5.16 Date la care nu vom avea acces: Datele cardului de plată al Clientului/ Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile şi nici nu vor fi stocate de către www.cochete.ro, ci doar de către instituţia de autorizare a Tranzacţiei sau o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei entitate Clientul/Utilizatorul/Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

5.17 3D Secure: 3D Secure înseamnă o nouă abordare globală a autentificării cumpărătorilor şi vânzărilor în tranzacţii sigure pe Internet. Această măsură de siguranţă presupune redirecţionarea utilizatorului în momentul efectuării plăţii pe o pagină securizată unde înregistrarea fiecărui deţinător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacţie online. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic şi Electron) şi MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV/CV2).

5.18 Informațiile cu caracter personal ale Cumpărătorului pot fi furnizate către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

5.19 Depunem eforturi pentru a proteja cochete.ro şi utilizatorii noştri împotriva accesului neautorizat sau a modificării, dezvăluirii ori distrugerii neautorizate a informaţiilor pe care le deţinem. În special:

 • criptăm accesarea website-ului nostru utilizând SSL
 • ne revizuim practicile de colectare, stocare şi prelucrare a informaţiilor, inclusiv măsurile de securitate fizice, pentru a oferi protecţie împotriva accesului neautorizat la sisteme
 • restricţionăm accesul la informaţiile cu caracter personal, oferindu-l numai angajaţilor, contractorilor şi agenţilor cochete.ro care sunt îndreptăţiţi să afle respectivele informaţii pentru a le puteaprelucra în numele nostru şi care se supun unor obligaţii contractuale stricte de confidenţialitate şi pot fi traşi la răspundere sau cărora li se poate desface contractul dacă nu îndeplinesc aceste obligaţii.

5.20 cochete.ro examinează în mod regulat propria conformitate cu Politica sa de confidențialitate. Când primim reclamații oficiale scrise, pentru confirmare, contactăm persoana care a formulat reclamația respectivă. Colaborăm cu autoritățile de reglementare corespunzătoare, inclusiv cu autoritățile locale pentru protecția datelor, pentru a soluționa orice reclamații referitoare la transferul datelor cu caracter personal, pe care nu le putem soluționa direct cu utilizatorii noștri.

5.21 Avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal pentru a va putea furniza Serviciile, cu urmatoarele scopuri:

 • Pentru prelucrarea comenzii si furnizarea produselor si serviciilor dorite;
 • Pentru evaluarea produselor si serviciilor pe care vi le furnizam;
 • Pentru a va oferi acces la functionalitatile site-ului in calitate de utilizator inregistrat;
 • Pentru administrarea site-ului
 • Pentru analiza si imbunatatirea site-ului, a ofertei comerciale si a publicitatii pe care o desfasuram;
 • Pentru a va oferi posibilitatea de a participa la concursuri, promotii;
 • Pentru a va transmite mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, contul de utilizator, etc);
 • Pentru a va transmite oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea cochete.ro(www.cochete.ro), in cazul in care v-ati exprimat acordul in acest sens.

5.22 Ce vom face cu datele

 • Datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate la sediul societatii.
 • Putem furniza datele dvs. cu caracter personal altor companii cu care ne aflam in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate in acest document. Informatiile solicitate in cazul platilor online intra sub incidenta conditiilor de utilizare a procesatorilor de plati, iar cochete.ro(www.cochete.ro) nu va solicita si nu va stoca niciun detaliu referitor la cardul dumneavoastra.
 • Vom dezvalui informatii daca acest lucru este justificat in scopul de a ne proteja impotriva fraudelor, a ne apara drepturile sau proprietatea. De asemenea, este posibil sa fie necesar sa dezvaluim informatiile dvs. pentru a ne conforma obligatiei legale de a raspunde la cererile legale ale autoritatilor. Datele dvs. cu caracter personal vor fi comunicate doar atunci cand consideram, cu buna credinta, ca avem obligatia de a face acest lucru in conformitate cu legea.

5.23 Cat timp pastram datele

 • Vom stoca informatiile dvs. atat timp cat ni se cere prin lege. Daca nu exista nicio cerinta legala, le vom stoca doar atat timp cat este necesar pentru a va putea oferi serviciile noastre. Pe baza unei solicitari trimise catre cochete.ro(www.cochete.ro) prin email la adresa office@cochete.ro sau utilizand optiunile disponibile in contul de utilizator de pe site, ne puteti solicita anularea contului de utilizator si stergerea sau anonimizarea datelor.
 • Orice date cu caracter personal pe care le detinem in scop de marketing le vom pastra pana in momentul in care ne anuntati ca nu mai doriti sa primiti aceste informari.

5.24 Care sunt drepturile dvs.

 • In cazul in care considerati ca orice date cu caracter personal ale dvs. pe care noi le detinem sunt incorecte sau incomplete, aveti posibilitatea sa solicitati consultarea, rectificarea sau stergerea acestor informatii. Ne puteti contacta in acest sens prin email la adresa office@cochete.ro .
 • In cazul in care doriti sa reclamati modul in care am gestionat datele dvs., va rugam sa ne contactati pe email la adresa office@cochete.ro . Vom analiza reclamatia dvs. si vom colabora cu dvs. pentru rezolvarea problemei.

5.25 Politica noastră de confidenţialitate se poate modifica periodic. Drepturile dumneavoastră în baza acestei Politici de confidenţialitate nu vor fi diminuate fără consimţământul dumneavoastră explicit. Orice modificări aduse Politicii de confidenţialitate vor fi postate pe această pagină şi, în cazul în care modificările sunt importante, vom furniza o notificare cu o mai mare vizibilitate (inclusiv, în cazul anumitor servicii, o notificare prin e-mail privind modificările aduse Politicii de confidenţialitate). De asemenea, vom păstra în arhivă versiunile anterioare ale acestei Politici de confidenţialitate, astfel încât să le puteţi consulta.

6. Înregistrarea ca Utilizator a site-ului cochete.ro

6.1 Pentru crearea unui cont pe site-ul cochete.ro, Utilizatorul este obligat să folosească o adresă de e-mail validă.

6.2 cochete.ro poate refuza cererea de înregistrare în situaţiile în care constată că a utilizat informaţii neconforme cu realitatea sau foloseşte serviciile într-un mod neconform cu uzanţele normale

7. Preţul

7.1 Preţul final plătit de Client este format din preţul produsului + cheltuielile de expediţie şi/sau încasare aferente. Cheltuielile de expediţie şi/sau încasare aferente sunt detaliate pe Site înainte de plasarea Comenzii de către Client.

7.2 Toate preţurile aferente produselor şi serviciilor comercializate prin intermediul site-ului cochete.ro sunt exprimate în Lei şi conţin TVA.

7.3 Valoare TVA va fi afișată în mod detaliat pe factura emisă și pusă la dispoziția clientului.

8. Comanda

8.1 Produsele şi/sau Serviciile achiziţionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

8.2 Prin finalizarea Comenzii Clientul garantează că toate datele furnizate sunt reale şi corecte, în caz contrar va fi răspunzător pentru orice consecinţă determinate de aceste erori (ca de exemplu, fără a se limita la Comanda întârziată, transmisă greşit, etc).

8.3 cochete.ro nu poate fi tras la răspundere pentru informaţii introduse eronat, din care pot decurge întârzieri de livrare. În acest context, toate taxele de transport în vederea reexpedierii Comenzii vor cădea în sarcina Clientului. Totodată, în acest caz, cochete.ro nu poate fi ţinut răspunzător pentru orice eventual prejudiciu suferit de Client ca urmare a întârzierii în livrarea Comenzii.

8.4 Prin finalizarea comenzii, clientul declară în mod expres că este de acord ca un reprezentant cochete.ro să îl contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon) pentru confirmarea a Comenzii.

8.5 E-mailul prin intermediul căruia Clientul este informat asupra Comenzii plasate pe cochete.ro este doar o confirmare de primire a Comenzii din partea Clientului, . Contractul pentru Produsele şi/sau Serviciile comandate urmând a fi încheiat în mod valabil în condiţiile mai jos menţionate.

8.6 În cazul comenzilor ce conţin Produse cu livrare din stocul propriu, confirmarea privind livrarea acestora se va realiza în 24-48 de ore de la înregistrarea acestora pe site.

8.7 Pentru comenzile ce conţin produse cu termen de livrare mai mare de 5 zile, ne/confirmarea comenzii se va realiza în termen de maxim 5 zile de la plasarea acesteia pe site.

8.8 cochete.ro poate refuza o Comandă în urma unei notificări prealabile adresate Clientului, fără a exista obligaţii între părţi şi fără ca Clientul să poată pretinde daune, pentru următoarele situaţii:

 • eşuarea / invalidarea tranzacţiei online;
 • neacceptarea de către banca emitentă a cardului Clientului / a tranzacţiei;
 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului cochete.ro /partenerilor;
 • cel puţin 2 (două) livrări consecutiv eşuate
 • alte motive obiective: de exemplu fără a se limita la situaţia în care Clientul nu garantează că modul de plată este valid şi că nu este obţinut printr-o metodă frauduloasă sau există suspiciuni cu privire la modalitatea de plată.

8.9 Chiar dacă a luat toate măsurile pentru ca informaţia prezentată pe acest site să fie exactă şi corectă, cochete.ro nu poate fi răspunzătoare de inexactităţi care pot apărea în completarea de către client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactităţii, completitudinii şi utilităţii informaţiilor furnizate în cadrul formularelor disponibile pe acest site.

8.10 În anumite situaţii şi pentru motive justificate, cochete.ro îşi rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor şi/sau Serviciilor din Comandă. În aceste situaţii cochete.ro va anunţa clientul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziţia vânzătorului la efectuarea comenzii şi va returna suma achitată (în cazul în care contravaloarea Produselor a fost achitată anterior de Client).

8.11 Contractul se consideră încheiat între Client şi cochete.ro în momentul primirii de către Client de la cochete.ro, prin intermediul poştei electronice şi/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.

8.12 În cazul în care un Bun şi/sau Serviciu comandat de către Client nu poate fi livrat de către cochete.ro, ne obligăm să informăm Clientul asupra acestui fapt şi, în cazul în care Clientul a achitat anterior acestei informări contravaloarea Bunului şi/sau Serviciului, să returnăm în contul Clientului contravaloarea Bunului şi/sau Serviciului, în termen de maxim 14 zile de la data la care cochete.ro a luat la cunoştinţă acest fapt sau de la data la care Clientul şi-a exprimat în mod expres intenţia de încetare a Contractului.

9. Facturare – plăți

9.1 Preţul, modalitatea de plată şi termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Client o factură pentru Produsele şi Serviciile livrate, obligaţia Clientului fiind să furnizeze toate informaţiile necesare emiterii facturii conform cu legislaţia în vigoare.

9.2 Facturile emise de Vânzător pentru Produsele aferente unor Comenzi ce vor fi livrate prin curier se vor transmite Clientului prin email la momentul confirmării Comenzii de către Vânzător, cat și  fizic împreună cu produsele comandate. Facturile aferente unor Produse care nu au fost preluate de către Client vor fi stornate de către Vânzător la momentul la care aceste Produse vor fi restituite de curier.

9.3 Facturile vor fi expediate prin email, doar in cazul in care clientul a plasat comanda completand si adresa de email in detaliile comenzii.

9.4 Plata se poate face prin transfer bancar sau ramburs.

10. Garanția

10.1 Garanția reprezintă certitudinea calității oferite de cochete.ro și se aplică oricărui produs achiziționat

10.2 Durata garanției reprezintă perioada care curge din momentul primirii produselor până la data la care producătorul iși asumă responsabilitatea remedierii sau înlocuirii produsului achiziționat pe cheltuiala sa, dacă deficientele nu sunt imputate cumpărătorului.

10.3 Durata garanției pentru produsele oferite de cochete.ro este de 30 de zile calendaristice.

13.4 cochete.ro garantează că este un produs sigur, nou(nefolosit), autentic și lipsit de orice defect. În condițiile respectării instrucțiunilor de întreținere prezintă parametri de calitate și performanță normale la care utilizatorul se poate aștepta în mod rezonabil.

13.5 Date fiind natura și scopul pentru care a fost realizat produsul, durata medie de utilizare este aproximativ 6 luni calendaristice cu respectarea de a purta alternativ 3 perechi de încălțăminte.

13.6 Odată cu trecerea timpului și purtarea, toate produsele vor prezenta semne de uzură, iar acest lucru nu reprezintă un defect.

13.7. Garanția va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data intrării în posesia produsului pentru care clientul reclamă deficiențele și se va face în următoarea ordine:

 •  se va repara produsul dacă repararea acestuia este posibilă
 •  se va înlocui produsul dacă produsul înlocuit nu mai poate fi reparat
 •  returnarea contravalorii produsului dacă repararea sau înlocuirea produsului nu este posibilă.

10.2 Pentru a beneficia de garanţie, Clientul are următoarele obligaţii:

 • produsul să fi fost cumpărat de la cochete.ro şi folosit numai în scopul pentru care a fost conceput;
 • să respecte instrucţiunile de folosire şi întreţinere
 • să păstreze certificatul de garanţie şi documentul fiscal( factura sau bon fiscal) cu care a cumpărat produsul.

10.3 Condiți în care garanția devine inaplicabilă sau nulă

 • uzura morală și normală a produsului
 • decolorarea produsului sau a unor părți componente ale acestuia, în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu cum ar fi soarele sau o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, etc.
 • deteriorări ale produsului apărute în urma unor calamități, accidente, incendiere sau furt
 • defecte produse de transportul, manipularea și depozitarea în condiții improprii precum temperatură și umiditate excesivă, variații de temperatură extreme(imersare), etc
 • defecte cauzate de modificarea produsului
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvata, incorecta sau abuzivă a produsului.
 • intervenția, modificarea sau repararea produselor facute asupra produsului de către persoane neautorizate, inclusiv vopsirea
 • deteriorări ale produsului cauzate voluntar sau involuntar de șocuri mecanice precum rupere, agățare, zgâriere, lovire, etc. făcute de animale de companie, rozătoare sau alți dăunători.
 • întretinerea defectuoasa precum folosirea de metode si produse de curațire neadecvate.

10.4 Nu se consideră defecte de fabricație și drept urmare nu fac obiectul acordării garanției:

 • particularități ale pieilor naturale: nervuri, mici diferențe de culoare, semne caracteristice și neregularități.
 • migrarea și colorarea culorii pe produsele/obiectele cu care intra în contact deoarece pieile sunt tratate cu tanin vegetal, iar acesta poate migra și colora ușor suprafețele cu care intră în contact. De obicei acest lucru se întâmplă la primele purtări.
 • micile imperfecțiuni sau neregularități  ale produselor sau ale părților din produse confecționate manual.
 • deteriorarea din cauza purtării unei mărimi necorespunzătoare astfel încât produsul să fie supus la întindere forțată (produsele cele mai predispuse la astfel de deteriorare sunt cele cu perforații la care se poate rupe materialul perforat)
 • folosirea încălțămintei ca echipament de lucru dacă aceasta nu este clasificată astfel

10.5. Întreținerea și utilizarea încălțămintei

 • se interzice cu desăvârșire spălarea încălțămintei în mașina de spălat
 • se interzice spălarea cu apă a încălțămintei
 • se interzice curățarea încălțămintei cu înălbitori, detergent, produse pe bază de solvent, alcool, acizi, acetone, benzină, diluant și alte substanțe care ar putea dăuna materialului.
 • se interzice folosirea de substanțe de lărgire sau impermeabilizare
 • se recomandă purtarea alternativ a 3 perechi de încălțăminte într-o perioadă de 6 luni pentru a prelungi durata de utilizare a acestora.
 • pentru curățare și întreținere se recomandă folosirea unei cârpe moale și umedă
 • se recomandă curățarea după fiecare folosire
 • se recomandă folosirea unui încălțător pentru a evita deteriorarea încălțămintei în zona călcâiului.
 • se recomandă ferirea fetelor încălțămintei de lovituri directe
 • se recomandă evitarea căldurii excesive deoarece poate duce la reactivarea adezivilor și poate duce la dezlipirea tălpii
 • fetele și tălpile încălțămintei trebuie să fie protejate de contactul cu solvenți, smoală, bitum moale sau alte materiale corozive
 • se va evita agățarea sau călcarea în obiecte metalice ascuțite sau în resturi de sticlă, substanțe insecticide, uleiuri, benzină deoarece acestea pot duce la distrugerea materialului din care este confecționat produsul.
 • încălțămintea umedă se va usca la temperatura camerei ferită de surse de căldură.
 • nu se va folosi pentru uscarea încălțămintei ventilatoare, calorifer, foc, uscătoare de păr sau alte surse de căldura.
 • utilizarea în condiții de umiditate excesivă poate face ca materialul din care este confecționată încălțămintea să sufere deformații iremediabile
 • pentru încălțămintea din piele se recomandă purtarea de ciorapi asortați sau de culoare închisă deoarece pielea cu care poate fi captușită încălțămintea nu a fost tratata chimic în mod excesiv pentru fixarea pigmentului poate duce la migrarea acestuia ciorapi sau pe piele în cazul în care nu folosiți ciorapi. (acest lucru nu poate fi considerat defect de fabricație)

10.6 cochete.ro nu oferă garanţia comercială Clienţilor:

 • după expirarea perioadei pentru care Vânzătorul oferă garanţie produsului;
 • în cazul în care Clientul nu a respectat instrucţiunile de utilizare, întreţinere, transport, manipulare şi instalare prevăzute în certificatul de garanție.

10.7 Condiţiile de acordare a garanţiilor legale de conformitate şi a garanţiilor comerciale sunt cele prevăzute în legislaţia în vigoare cât şi cele furnizate de producătorii Vânzătorului.

11. Livrarea, schimbul și recepția produselor

11.1 Durata normală de livrare este 1-5 zile lucrătoare conform firmelor de curierat, dar uneori poate depăși acest termen.

11.2 Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 30 de zile de la data confirmării Comenzii de către Vânzător.

11.3 Durata de livrare a produselor valabile pentru precomandă(adică se vor comanda din stoc furnizor) este de 7-14zile lucrătoare.

11.3 Costurile livrării:

 • Pentru fiecare comandă plasată pe cochete.ro nu va percepe un cost de procesare (cost necesar manipulării și ambalării produselor în depozit), ci doar un cost de transport ce diferă în funcţie de modalitatea de livrare selectată de client în pagina de finalizare a comenzii.
 • Livrare se va face prin GLS (Curier rapid).
 • Livrarea costa 16 lei oriunde în țară pentru coletele cu plata prin transfer bancar sau plata cu cardul.
 • Beneficiezi automat de livrare gratuită la comenzile peste 200de lei.
 • Costul transportului pentru returnarea produselor prin GLS este 28lei. Tu ambalezi coletul, noi trimitem curierul sa-l ridice de la locația ta. Costul acestui serviciu se deduce din contravaloarea facturii ștorno. Acest serviciu se va executa doar la cererea expresa a clientului.

11.4 Schimbul produselor:

 • Schimbul produselor se face gratuit în cazul în care produsul pe care ti l-am trimis nu este culoarea/numarul comandat sau are defecte de fabricatie care nu au fost sesizate la împachetare.
 • Produsele se pot schimba cu alt model, altă mărime sau altă culoare.
 • Clientul este responsabil cu cheltuielile de retur a produsului pe care dorește să-l schimbe.
 • La trimiterea coletului clientul trebuie sa pună in colet o notificare prin care aduce la cunostinta vânzătorului ca dorește schimbul produsului cu alt produs, specificand numele celui pe care il dorește, cât și mărimea acestuia.
 • Clientul va trimite produsele printr-o firmă de curierat sau serviciu postal prioripost cu livrare la sediul vânzătorului.
 • Clientul va trimite produsele in cutia originală, cu toate ambalajele și etichetele pe care le-a primit.
 • Clientul va pune cutia cu produsele intr-un ambalaj protector, folie, punga și o va sigila inainte de trimiterea prin curier
 • Vanzatorul va refuza coletele care sunt trimise pentru schimb și nu au ambalaj protector.
 • In cazul în care produsul dorit de client are un preț mai mic decât cel pe care il returnează, clientul va pune la dispozitia vanzatorului un cont IBAN pentru plata diferentei produselor.
 • In cazul in care produsul dorit de client este mai scump  decât cel pe care îl returnează, clientul va plăti ramburs diferenta de bani datorată vanzatorului, adică atunci cand primeste coletul.
 • Vânzătorul va suporta cheltuielile de expediție pentru produsul schimbat.
 • Produsele purtate nu se pot schimba.

11.5 Atenţie! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este aproape imposibilă operarea de modificări asupra Comenzilor deja procesate.

11.6 În cazul în care produsele sunt indisponibile (inclusiv în cazul în care preţul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificări ulterioare confirmării Comenzii), BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL. va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate în termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificările intervenite cu privire la preţul sau caracteristicile produselor, modificând astfel Comanda iniţială, iar BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

11.7 Pentru produsele care nu se află în stoc, Clientul este de acord ca BRAND DISTRIBUTION TRADE SRL. să fie facută o comandă speciala catre furnizor pentru acest produs sau să livreze un produs cu calităţi şi preţ echivalente cu cele solicitate.

11.8 Atenţie! În perioada Black Friday, având în vedere volumul mare de comenzi înregistrate de Vânzător, termenul de livrare al comenzilor poate suferi modificări faţă de termenul estimat iniţial, însă acesta desigur nu va depăşi termenul legal de livrare, de până la 30 zile de la data Confirmării Comenzii.

11.9 Condiţii de livrare
La solicitarea cochete.ro sau a Curierului, Clientul va face dovada identităţii sale, dacă e necesar prin una sau mai multe acte emise de autorităţi oficiale şi va comunica numărul de Comandă atribuit de către Vânzător.
În cazul în care Clientul se află în imposibilitatea recepţionării Comenzii în mod personal, Comanda va fi lăsată la adresa precizată doar unei persoane cu vârsta mai mare de 18 ani şi doar în cazul comunicării către Curier, a numărului Comenzii.
Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorată dacă Clientul nu îndeplineşte condiţiile de mai sus.
În cazul livrării la locul de muncă al Clientului, caz în care Curierul nu poate avea acces în locaţia respectivă, Clientul trebuie să se asigure că poate recepţiona această Comandă.
Clientul vă fi contactat telefonic de către Curier în prealabil pentru a obţine confirmarea prezenţei acestuia la adresa precizată în momentul validării Comenzii pe site.
Clientul se obligă să fie prezent la adresa de livrare indicată.
Livrarea se consideră a fi îndeplinită de către cochete.ro, la momentul predării produselor Comandate către Client la adresa selectată de acesta la momentul plasării Comenzii.

11.10 Recepţia produselor
Clientul se obligă să semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de către Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexat şi bonul fiscal ce conţine toate informaţiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, preţ). Deasemenea, Clientul va verifica dacă produsele sunt deteriorate sau dacă există lipsuri, iar eventualele probleme vor fi menţionate în mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate în considerare.
Prin semnarea fără obiecţiuni a bonului de livrare în cazul livrării prin curier sau a oricărui alt document de către Client la momentul recepţiei coletului sau produsului, Clientul recunoaşte în mod expres primirea în bune condiţii a coletului iar orice reclamaţie ulterioară cu privire la viciile aparente ale coletului nu va fi luată în considerare.

La deschiderea coletului clientul trebuie să verifice dacă a primit produsele comandate, dacă au vicii de calitate sau daca sunt deteriorate.

12. Campaniile promoţionale

12.1 Codurile promoţionale
Codurile promoţionale oferite de cochete.ro prin orice promoţii sunt valabile exclusiv pentru secţiunea menţionată în e-mailul de transmitere a codului, cu excepţia cazului în care este specificat altfel. De menţionat este faptul că unele produse sunt încadrate în categoria „Excepţii”, produse asupra cărora nu se pot aplica coduri promoţionale, ci se achiziţionează la preţul afişat pe site. Codurile promoţionale pot fi folosite exclusiv în momentul plasării Comenzii, acestea nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea Comenzii după ce aceasta a fost plasată.
Într-o Comandă se poate folosi un singur cod promoţional, pagina de Comandă nu permite utilizarea mai multor coduri în aceeaşi Comandă. Pentru eligibilitatea la o promoţie nu este luată în calcul valoarea transportului, cu excepţia cazului în care este specificat altfel. Promoţiile care au ca obiect gratuitatea sau reducerea costului transportului se aplică pentru fiecare livrare.
În cazul în care un cod promoţional a fost aplicat într-o Comandă care nu a putut fi onorată sau a fost anulată din orice motiv, Clientul are dreptul de a cere reactivarea codului promoţional respectiv exclusiv în scris, printr-un e-mail pe adresa office@cochete.ro, care să conţină id-ul Comenzii, starea acesteia, numele Clientului şi codul promoţional. Acestea se reactivează pe o perioadă de maxim 30 de zile calendaristice, şi se va face doar dacă acest cod a fost generat special pentru clientul respectiv. Dacă codul promoţional nu este individual, ci este dedicat tuturor utilizatorilor, acesta nu poate avea drept de reactivare decât în termenul de valabilitate al promoţiei respective.
Atenţie! Promoţiile pe cochete.ro nu se cumulează între ele, se aplică reducerea cea mai mare. Acest lucru este valabil pentru orice formă de reducere (carduri de fidelitate, coduri promoţionale, vouchere cadou, reduceri procentuale de pe site, etc) ca regulă, cu excepţia situaţiilor în care este menţionat altfel în promoţie. De asemenea, în cazul existenţei unor vouchere procentuale, deţinătorul unui asemenea voucher nu poate beneficia de reducerea cumulată conferită de aplicarea voucherului procentual la reducerea deja existenţa în cadrul unei promoţii. Anumite campanii promoţionale nu se cumulează cu alte reduceri, promoţii sau acţiuni de fidelizare. Acest lucru este specificat în regulamentul campaniei respective.
cochete.ro stabileşte unilateral sau în colaborare cu anumiţi furnizori ai săi regulamentele promoţiilor şi ale concursurilor pe care le organizează pe cochete.ro, acestea fiind publicate exclusiv pe site. Promoţiile sunt aplicate Comenzilor care respectă integral regulile afişate pe site, în perioada de valabilitate clar menţionată şi în limita stocului disponibil. cochete.ro nu garantează disponibilitatea pe stoc a produselor pentru întreaga perioadă de promoţie şi poate retrage promoţia fără notificare prealabilă.

12.2 Întreruperea campaniei promoţionale
În cazul unei campanii promoţionale oraganizate de cochete.ro, acesta, în calitate de organizator îşi rezervă dreptul de a întrerupe Campania promoţională oricând pe parcursul desfăşurării acesteia, cu informarea prealabilă a consumatorilor prin mijloace de comunicare corespunzătoare (afişare pe site, semnalizare în magazine, etc.).
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica oricare din condiţiile stabilite în regulamentul campaniei respective, în perioada desfăşurării campaniei, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunţa publicul despre aceste modificări.

12.3 Vouchere / cupoane / coduri promoţionale

12.3.1 Prevederi generale
Voucher = cod promoţional, cupon promoţional.
Fiecare voucher este identificat printr-un cod de voucher şi are diverse cerinţe pentru a fi valid şi aplicabil. Vă rugăm să verificaţi cu atenţie toate detaliile şi informaţiile de pe voucher astfel încât discountul să vă poată fi acordat.
Valoarea fiecărui voucher este specificată pe acesta.
Taxele de transport şi manipulare se aplică oricărui produs achiziţionat, indiferent de valoare dacă în promoţii, regulamente etc nu se prevede altfel. Astfel, dacă un voucher impune o anumită valoare minimă de achiziţie a unor produse, taxele de transport, manipulare etc se aplică de asemenea şi acestor produse. Un voucher nu se poate utiliza pentru a plăti taxele, tarifele de livrare, manipulare sau alte servicii, cu excepţia cazului în care se convine altfel.
Orice articol, indiferent de promoţie va avea o valoare minimă, cochete.ro nu poate comercializa produse cu valoare zero.
Clientul va achita impozitul la care este obligat prin lege în funcţie de promoţie.
Voucherele sunt valabile numai dacă sunt folosite pe site-ul www.cochete.ro.
Voucherele interzise de lege vor fi considerate nule.
Voucherele nu sunt destinate revânzării şi nu pot fi convertite în bani.
Voucherele nu pot fi înlocuite în cazul în care sunt pierdute, furate sau distruse.
Toate prevederile referitoare la fraudă, menţionate pe site-ul www.cochete.ro sunt pe deplin aplicabile în ceea ce priveşte fraudarea legată de vouchere iar tentativa de fraudă va fi adusă la cunoştinţă organelor abilitate.

12.3.2 Condiţii de aplicare
Fiecare voucher va fi limitat astfel încât nu se permite utilizarea mai multor vouchere de pe o adresă de IP/de pe aceeaşi adresă de email.
Orice promoţie la care se aplică vouchere de reducere se limitează la un singur voucher per persoană fizică sau persoană juridică (identificat ca şi client / utilizator / user).
Fiecare voucher este limitat la o singură utilizare şi are valabilitate pentru o perioadă limitată de timp, astfel cum se vă menţiona în termenii şi condiţiile aferente, în mailul de oferire a voucherului şi în contul de utilizator secţiunea „vouchere”, sau cum se menţionează în fiecare promoţie/ofertă în parte. cochete.ro îşi rezervă dreptul de a modifica sau anula aceste vouchere în orice moment, cu anunţarea prealabilă a clienţilor.
Niciun voucher nu poate fi aplicat altor promoţii/oferte cu excepţia celor strict menţionate în oferta respectivă.
Voucherele acordate pentru anumite produse care ulterior sunt anulate/returnate de către client nu pot fi considerate valide, acestea având efecte numai ca reducere aplicată acelor produse efectiv plătite.
Voucherul se aplică numai produselor/categoriilor menţionate în mod expres ca fiind eligibile în promoţie. Produsele care sunt excluse din promoţie sunt comunicate în termenii şi condiţiile promoţiei respective, în anumite regulamente sau oferte speciale în secţiunea „excepţii”. Aceste excepţii includ produse care prin lege nu se pot vinde cu discount.
Ofertele promoţionale nu se pot cumula în aceeaşi comandă. Doar un singur voucher de reducere se poate folosi per comandă.
În cazul comenzilor care conţin mai multe produse, valoarea voucherului de reducere este alocată fiecărui produs în dependenţă de valoarea ponderată a acelui produs din valoarea totală a comenzii, excluzând taxele de transport, manipulare şi alte servicii.
Orice voucher va fi valabil începând cu data aplicării acestuia ca reducere la comanda care se efectueazp în momentul aplicării voucherului. Un voucher nu se poate aplica pe o comandă plasată în trecut.
12.3.3 Anulare, refuz, retur comandă
În cazul returnării produselor achiziţionate cu voucher, discountul acordat va putea fi reţinut din valoarea returului.
În cazul în care o comandă la care s-a aplicat reducere prin voucher este anulată, respinsă sau returnată integral, clientului i se va returna integral suma plătită iar voucherul îşi va pierde valabilitatea şi nu va putea fi reactivat.
În cazul în care o comandă la care s-a aplicat reducere prin voucher şi conţine mai multe produse este anulată, respinsă sau returnată parţial, discountul acordat prin aplicarea voucherului nu poate fi aplicat celorlalte produse rămase în comandă dacă valoarea comenzii nu respectă condiţiile ofertei/promoţiei. cochete.ro nu va restitui valoarea alocată din voucher pentru produsele anulate, respinse sau returnate ce fac parte dintr-o comandă cu produse multiple. Clientul va trebui să returneze toată comanda.
12.4 Campanii cu produs cadou
Pentru a beneficia de produsul cadou valoarea totală a produselor achiziţionate de Client trebuie să atingă pragul minim de 100 RON (taxele de curierat sunt incluse în categoria servicii). În cazul în care valoarea totală a produselor nu atinge acest prag, produsul cadou nu va fi disponibil.
Orice promoţie la care se oferă produs cadou se limitează la 1 PRODUS CADOU oferit în perioada de campanie per persoană fizică sau juridică (identificat ca şi client/utilizator/user), indiferent de numărul comenzilor înregistrat de către o persoană fizică sau juridică în perioada în care campania este în curs de desfăşurare.
În cazul în care există situaţii de fraudă identificate, cochete.ro îşi rezervă dreptul de a suspenda conturile astfel create şi de a retrage beneficiile aferente promoţiilor sau ofertelor în curs, de a anula comenzile fără preaviz, înştiinţare, alte formalităţi sau despăgubiri.
De asemenea, dacă o comandă la care s-a oferit produs cadou este respinsă sau returnată integral, clientul este obligat să returneze şi produsul cadou în starea lui originală, nedeteriorata şi nedesigilata. Condiţiile integrale de retur se pot găsi la punctul articolul 13.

13. Politica de retur şi Dreptul de retragere

13.1 Condiţii generale

cochete.ro oferă retur gratuit în cazul în care produsul este catalogat ca DOA(a se citi 13.1.3), nu este produsul comandat, nu corespunde culoarea sau nu corespunde numărul comandat, dacă notificarea cochete.ro se face în termen de 48 de ore de la data primirii coletului.
De asemenea cochete.ro va suporta toate chelutielile de relivrare a produsului care a fost reclamat că prezintă defecte de fabricație, nu este produsul comandat, nu corespunde culoarea sau nu corespunde numărul comandat, în cazul în care s-a dovedit că s-a livrat gresit din vina cochete.ro, atunci când Clientul va cere înlocuirea produsului reclamat în termen de 48 de ore de la data primirii coletului.
În urma solicitării primite de la client, cochete.ro va trimite curierul la adresa indicată de client pentru a ridica coletul de retur, fără ca prin aceasta cochete.ro să îşi asume obligaţia de a recupera el însuşi aceste produse.

Dacă Clientul îşi exercită dreptul de denunţare unilaterală a contractului în termen de 14 de zile de la primirea produselor, cheltuielile de returnare a produselor sunt în sarcina Clientului.

Dacă clientul a comandat mai multe produse a căror valoare totală depășește 300lei pentru care a beneficiat de transport gratuit și dorește returnarea parțială a produselor, astfel valoarea comenzii scăzând sub pragul de 300lei pentru livrare gratuita, vanzatorul va reține din suma de returnat contravaloarea serviciilor de livrare pentru livrarea initială.

13.1.1 Modalităţi şi termene de returnare a produselor

Clientul se obligă să notifice cochete.ro intenţia sa de a returna produsele achiziţionate, prin e-mail la office@cochete.ro prin sms sau printr-un mesaj pe whatsapp sau pe pagina noastra de facebook oferindu-ne date concrete despre comanda, cum ar fi numar factura, numar comanda sau alte date de identificare, însoțite de un motiv, în termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor. În caz contrar, cochete.ro poate refuza coletul.

Costurile de transport ale coletului/elor returnate intră în responsabilitatea clientului și se vor reține din suma plătită de client Vânzătorului, dacă clientul și-a exprimat dorința ca returul să fie făcut prin firma colaboratoare a Vânzătorului.

Informaţiile necesare care trebuie furnizate cochete.ro pentru trimiterea curierului sunt următoarele:

 • numărul Comenzii / numele complet de pe factura / numarul de telefon / numarul facturii
 • datele contului bancar în care se dorește restituirea a banilor.

Clientul poate returna la alegere produsele prin orice firmă de curierat și va suporta costurile de returnare.

Coletele trimise prin posta romana care necesita deplasarea la orice oficiu postal vor fi refuzate.

Coletele trimitse cu cu plata ramburs nu vor fi acceptate de catre cochete.ro

13.1.2. Condiţii de returnare a produselor

În orice situaţie de returnare a produselor, acestea trebuie să fie în aceeaşi stare în care au fost trimise Clientului, împreună cu toate accesoriile cât și ambalaje.
Clientul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora ( lipsa sau deteriorarea ambalajului, starea produsului, etc.)
Produsele returnate trebuie să fie în aceleaşi condiţie ca la primire: fără defecte (cu excepţia viciilor ascunse şi exceptând defectele deja semnalate de Client în corespondenţa cu cochete.ro).
În conformitate cu legea în vigoare, cochete.ro îşi rezervă dreptul de a nu accepta returnarea produselor.

În cazul în care o comandă la care s-a oferit produs cadou este returnată integral, clientul este obligat să returneze şi produsul cadou în starea lui originală, nedeteriorata şi nedesigilata. Condiţiile campaniilor promoţionale se pot citi la punctul 12. Campaniile Promoţionale şi mai specific punctul 12.4 Campanii cu produs cadou.

Nu se vor accepta retur produsele care au sigiliul deteriorat sau lipsă.

Poţi returna produsele în termen de 14 zile calendaristice din momentul în care ţi-au fost livrate de curier.

Toate produsele pe care le returnezi trebuie să fie în aceeaşi stare în care le-ai primit. Trebuie să returnezi produsele în ambalajul original, însoţite de etichetele iniţiale intacte

Nu poţi returna produsele sigilate din motive de protecţie a sănătăţii său din motive de igena şi care au fost desigilate de cumpărător

De asemenea, dacă produsele livrate au fost însoţite de eventuale cadouri, la retur trebuie să returnezi şi cadourile.

Dacă s-au achiziţionat mai multe produse de acelaşi fel şi le returnezi pe toate, doar unul din produse poate fi desigilat.

Nu se acceptă retururi dacă produsele îndeplinesc cel puţin una din condiţiile de mai jos:

 • au fost efectuate intervenţii neautorizate asupra produsului;
 • au ambalajul deteriorat sau incomplet;
 • au urme de uzură sau folosire excesivă;
 • zgârieturi, ciobituri, lovituri sau şocuri mecanice/electrice;
 • nu au toate accesorile primite în pachet;
 • s-a făcut orice tip de înscris pe cutia produsului;
 • produsul a făcut parte dintr-o comandă specială, comandă specială este aceea care în care produsul nu mai este în stocul uzual al Vânzătorului dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi catre furnizorul Vanzătorului.
 • produsul a fost purtat, deoarece acesta nu mai poate fi revândut.

Nu se acceptă retur produse care au suferit expunerea la umezeală, la condiţii extreme din punct de vedere termic sau la alţi factori de mediu, la coroziune, oxidare, dacă a intrat în contact cu lichide, alimente sau produse chimice.

13.1.3 Retur DOA (Dead on arrival)

În eventualitatea în care produsul achiziţionat este nefuncţional sau prezintă vicii de fabricaţie, acesta va fi înlocuit cu un produs funcţional, cu condiţia notificării în scris în termen de 48 de ore de la primirea produsului. In acest caz taxele de curierat sunt suportate de cochete.ro integral tur/retur.

13.1.4 Termene de returnare a banilor
Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeşte banii aferenţi produselor returnate şi costul transportului achitat iniţial în interval de 14 de zile calendaristice de la dată la care cochete.ro este informat de către client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele.

13.2 Dreptul de retragere
Pentru anumite campanii promoţionale Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a stabili un termen diferit de exercitare de către consumator a dreptului de retragere însă cu respectarea termenului minim legal de 14 zile prevăzut de OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, termenul specific de exercitare a dreptului de retragere urmând a fi menţionat în cadrul fiecărui regulament de campanie promoţională, dacă va fi cazul.
Clientul se obligă să returneze produsele cu toate accesoriile şi documentele care l-au însoţit. Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru consumator în a-şi exercita dreptul de retragere. Indiferent de situaţie, consumatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor în cazul în care profesionistul a omis să îl informeze cu privire la dreptul de retragere în conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. h).cochete.ro va rambursa Clientului contravaloarea produsului în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării făcute de către Client către cochete.ro în ceea ce priveşte decizia de retragere din contract.
cochete.ro va putea amâna rambursarea contravalorii produsului până la primirea produsului vândut sau până la primirea unei dovezi conform căreia acesta a fost expediat.
Conform legii sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

 • contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vânzător;
 • furnizarea de Bunuri şi/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
 • furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar;
 • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 • furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumpărător;
 • furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • furnizarea de băuturi alcoolice al căror preţ a fost convenit în momentul încheierii Contractului, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 14 (paisprezece) zile şi a căror valoare reală depinde de fluctuaţiile de pe piaţă pe care Vânzătorul nu le poate controla;
 • contractele în cazul cărora Clientul a solicitat în mod special Vânzătorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgenţe de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vânzătorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumpărător sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;
 • furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
 • furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;
 • furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere. Aceste limitări se aplică conform OUG 34/2014 art. 16.

13.3 Exercitarea dreptului de retragere

În cazul în care Clientul solicită retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, în cazul în care Comanda este achitată, cochete.ro se obligă să returneze suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării de către Client în ceea ce priveşte deciziei sa de retragere din Contract, dar cochete.ro va putea amâna rambursarea contravalorii produsului până la primirea produsului vândut sau până la primirea unei dovezi conform căreia acesta a fost expediat.

Suma va fi returnată după cum urmează:

 • pentru Comenzile achitate cu Ordin de plată/Ramburs/Transfer bancar/Plata cu cardul, restituirea se va face prin prin virament bancar;
 • clientul va informa cochete.ro în ceea ce priveşte intenţia sa de retragere din contract prin telefon, whatsapp, facebook messenger, email sau ultilizand fomularul de contact. Dacă în completarea formularului de contact apar neclarități, clientul are obligația de a cere vazătorului indrumare telefonica.
 • cochete.ro poate returna contravaloarea si prin mandat postal dar clientul va fi responsabil cu taxele și livrare de expediere a mandatului postal in valoare de 10lei.

Pentru toate retururile cochete.ro va returna toata contravaloarea platita de client initial inclusiv cheltuielile de livrare, astfel cochete.ro va suporta cheltuielile cu livrarea initială, iar clientul va suporta cheltuielile cu returul. În cazul în care clientul a ales să facă returul prin firma de curierat parteneră, din suma platită initial se vor reține cei 28lei reprezentând taxele de ridicare și returnare.

14. Taxe și comisioane

14.1 În cazul în care clientul returnează produsele fară cutia în care i-au fost livrate, vânzătorul va percepe taxa în valoare de 10lei pentru achizitionare cutie.

14.2 În cazul în care clientul dorește rambursarea banilor prin mandat postal, cochete.ro va retine taxele de expediere si livrare a mandatului postal în valoare de 10lei din suma de returnat.

15. Furnizorii

cochete.ro achizitioneaza produsele de la producătorii/importatorii mărcilor prezente în site. Furnizorii garantează, deţinererea tuturor drepturilor de comercializare, calitatea produselor, autenticitatea mărcilor.

16. Forţa majoră

16.1 Niciuna din Părţile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen – total sau parţial – a oricărei obligaţii care îi revine în baza prezentului Contract, dacă neexecutarea obligaţiei respective a fost cauzată de forţa majoră. În sensul prezentului articol, forţa majoră reprezintă un eveniment independent de voinţa părţilor, imprevizibil şi insurmontabil, care nu se datorează intenţiei sau culpei acestora, intervenit după intrarea în vigoare a Contractului şi care împiedică părţile contractante să-şi execute, total sau parţial, obligaţiile asumate. Sunt considerate asemenea evenimente conflictele armate, mişcările sociale, incediile, inundaţiile sau orice alte calamităţi naturale sau restricţii apărute ca urmare a unei carantine sau a unui embargo, enumerarea neavând un caracter limitativ, ci enunţiativ. Conflictele de muncă nu reprezintă forţa majoră. Nu este considerat caz de forţa majoră un eveniment asemănător celor de mai sus care, fără a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligaţiilor oricăreia dintre Părţi.

16.2 Partea care invocă evenimentul de forţa majoră este obligată să notifice cealaltă Parte în termen de 5 zile calendaristice de la data producerii evenimentului şi să furnizeze alături de aceste informaţii, dovezi necesare în acest sens. De asemenea, Partea care a invocat Forţa majoră este obligată să informeze cealaltă Parte cu privire la încetarea cazului de forţa majoră. În situaţia în care nu se face notificarea, Partea care invocă apariţia evenimentului de forţa majoră va răspunde pentru toate prejudiciile ivite ca urmare a omisiunii notificării cu privire la producerea/încetarea cazului de Forţa majoră.

16.3 Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment de forţa majoră nu încetează, fiecare Parte va avea dreptul să notifice celeilalte Părţi încetarea de plin drept a acestui Contract, fără ca vreuna din Părţi să poată pretinde celeilalte daune-interese.

17. Soluţionarea conflictelor. Legea aplicabilă

Contractul va fi guvernat şi interpretat în conformitate cu legea română. Părţile vor depune toate eforturile pentru a soluţiona pe cale amiabilă, orice dispută decurgând din prezentul Contract apărută între client şi Vânzător. În cazul în care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi înaintat spre soluţionare instanţelor competente.

18. Frauda

18.1 Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat şi care expiră după o perioadă predefinita, pentru a putea beneficia de promoţii sau oferte, sau orice comportament fraudulos în măsură să afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisă şi va fi considerată o tentativă de fraudă. Proprietarul site-ului cochete.ro îşi rezervă dreptul de a suspenda conturile astfel create şi de a retrage beneficiile aferente promoţiilor sau ofertelor în curs, de a anula contul fără preaviz, înştiinţare, alte formalităţi sau despăgubiri.

18.2 Orice tentativă de fraudă sau orice fraudă (cum ar fi dar fără a se limita la: accesarea datelor Clienţilor cochete.ro, alterarea conţinutului site-ului, încercarea de afectare a performanţelor serverelor cochete.ro, deturnarea conţinutului livrărilor către terţi etc) vor fi pedepsite conform prevederilor legale în vigoare.

19. Dispoziţii finale

19.1 Nulitatea oricărei clauze a Termenilor şi condiţiilor, parţială sau integrală, nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze sau părţi de clauze.

19.2 În cazul în care anumite clauze ale Termenilor şi condiţiilor devin inoperante integral sau parţial, sau în cazul în care un punct nu a fost inclus în Termeni şi condiţii, acestea nu vor afecta valabilitatea celorlalte clauze.

19.3 Clauza inoperantă sau nemenţionată va fi înlocuită cu o clauză corespunzătoare care, în masura acceptabilă legal, se apropie cel mai mult de ceea ce Părţile contractante au intenţionat, urmărind concepţia şi exprimarea Termenilor şi condiţiilor, adică sa obţină ceea ce se intenţionează după avizarea clauzei lipsă sau inoperantă.

19.4 Prevederile Termenilor şi condiţiilor se completează cu dispoziţiile Codului civil precum şi cu dispoziţiile legislaţiei în vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre cochete.ro şi client.

20. Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului cochete.ro(www.cochete.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii cochete.ro(www.cochete.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

21. Disponibilitatea serviciului

Administratorul cochete.ro(www.cochete.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului cochete.ro(www.cochete.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri în legatură cu acești termeni de utilizare, nu ezitați să ne contactați telefonic la 0722316166,  prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email

office@cochete.ro

Schimb de produs

Poți schimba produsul dacă nu ți se potrivește

Livrare gratuită

Beneficiezi de livrare gratuită la toate comenzile cu valoare peste 200de lei

Plătești ramburs

Plătești ramburs curierului când aduce coletul

  0
  Coșul tău de cumpărături
  Coșul tău de cumpărături este golÎntoarce-te la magazin
   Calculează taxele de livrare